KNMP congres: ontmoet ons en maak kans op een boek!
Ik herinner me nog goed mijn eerste dag als apothekersassistent in 2004. Omringd door alle medicijnen en apparatuur voelde ik me een beetje overweldigd. Maar al snel werd ik gegrepen door de complexiteit en de schoonheid van ons vak. En toen ik meer leerde over de geschiedenis van de farmacie, groeide mijn bewondering voor de mensen die voor ons zijn gegaan.
Zij hebben de basis gelegd voor alles wat wij vandaag de dag doen. Zij hebben experimenten uitgevoerd, fouten gemaakt en van hun fouten geleerd. Zij hebben ons een schat aan kennis nagelaten, waar we nog steeds elke dag van profiteren.
En als we vandaag praten over geslachtshormonen, dan besef ik me hoe belangrijk het is om die historische context in gedachten te houden. Hoe zijn we gekomen waar we nu zijn? Welke uitdagingen hebben onze voorgangers moeten overwinnen? Door deze vragen te stellen, kunnen we een beter begrip krijgen van de complexe wereld van de hormonen en de impact die ze hebben op ons leven.
Geslachtshormonen: door de jaren heen
Het thema van het KNMP congres.
Vroeger werd over menstruatie en PMS nauwelijks gesproken, laat staan over andere hormonale schommelingen. Vrouwen werden vaak afgedaan met de opmerking dat ze ‘het maar moesten leren accepteren’. Gelukkig leven we nu in een tijd waarin openheid over deze onderwerpen steeds meer de norm wordt. En dat is mede te danken aan het werk van talloze onderzoekers en zorgverleners die zich inzetten voor een betere behandeling van hormonale klachten.
PMS
Door mijn eigen ervaringen heb ik geleerd hoe belangrijk het is om niet alleen naar de fysieke symptomen te kijken, maar ook naar de emotionele impact van hormonale schommelingen. De verschrikkelijke zoektocht naar een oplossing. En ik ben ervan overtuigd dat we door samen te werken, zowel professionals als patiënten, nog veel verder kunnen komen in het verbeteren van de zorg voor mensen met hormonale klachten.
Ik ben er open over. Elke maand is het weer 2 weken ‘feest.’ Dan schrijf ik het van me af en wil daarmee ook andere vrouwen en zorgverleners helpen. Ik besef me heel goed dat ik dat 100 jaar geleden nooit zo kunnen doen. Nog steeds rust hier een taboe op, maar gelukkig wel minder. En dat maakt een mooi bruggetje naar Stichting Farmaceutisch Erfgoed(SFE). Wist je dat je op het KNMP congres ook meer kunt leren over de rijke geschiedenis van onze farmacie?
Bezoek onze stand op 8 oktober en ontdek ons online Nationaal Farmaceutisch Museum. Of steun ons en vergeet vooral onze Farmaceutisch Historische Dag op 22 oktober met 5 accreditatiepunten niet! En ik zou het geweldig vinden om je daar te ontmoeten op 8 of 22 oktober. De stand van SFE op nummer 6 op het KNMP congres.
Win
Daarnaast maak je kans op het boek ‘Educated Drugdealer’. Op beide data.
Om deze dag extra speciaal te maken ga ik twee boeken verloten aan de bezoekers die voor 15:00 uur een lootje in hebben geleverd bij de stand. Om precies 16:15 uur zal ik live de winnaars trekken. Dat wil je niet missen. Vorige keer was het een daverend succes.
Wil je mij die dag spreken of heb je een vraag:
Voeg me even toe via Whatsapp. Om me die dag te bereiken.
Liefs,
Ellen
Praat mee in Ellen Social community.
Ellen Kruize Kok auteur van de boeken Educated Drugdealer en Verhalen uit de apotheek. En maker van de Educated Drugdealer Podcast, luister via Spotify of YouTube (gratis) of volg op de socials. Bekijk alle gratis downloads in de shop! Praat mee in Ellen Social community. Masterclass ‘Get Social’ Social media in de zorg live eenmalig gratis!