Heb je je ooit afgevraagd waarom je soms zo lang moet wachten in de apotheek? Of waarom je aardig moet zijn tegen de mensen die daar werken?
Je wil toch niet vergiftigd worden?
Het heeft allemaal te maken met het medicatiebewaking, preferentiebeleid, medicijntekorten en de vele taken die apotheekteams hebben. Dit zijn slechts enkele van de onderwerpen die ik bespreek in mijn boek “Educated Drugdealer”.

Om je een voorproefje te geven, geef ik de eerste 23 pagina’s van mijn boek gratis weg! Waarom? Omdat ik wil dat je de kans krijgt om te ontdekken wat er achter de schermen gebeurt in de apotheek. Ik wil dat je de verhalen leest die je laten lachen, je informeren en je een kijkje geven in de wereld van de apothekersassistente.
Wat kun je verwachten?
- Diepgaande inzichten: Ontdek de geheimen achter de apotheekbalie en leer van mijn ervaringen als apothekersassistente.
- Humor en herkenning: Lach mee met hilarische anekdotes en herken jezelf in de dagelijkse situaties.
- Waardevolle tips: Krijg praktische tips die je kunt toepassen in je eigen werk of dagelijks leven.
Waarom je in de apotheek zo lang moet wachten
Het preferentiebeleid zorgt ervoor dat apotheken bepaalde medicijnen moeten verstrekken die door zorgverzekeraars zijn geselecteerd. Dit kan leiden tot vertragingen omdat het team in de apotheek extra tijd nodig heeft om de juiste medicatie te vinden en te controleren.
Aardig zijn in de apotheek
‘Be nice to the pharmacy assistants, they can kill you with one mistake.’
Preferentiebeleid
Het preferentiebeleid is een regeling waarbij zorgverzekeraars bepaalde medicijnen selecteren die apotheken moeten verstrekken. Dit kan leiden tot vertragingen en frustraties bij zowel patiënten als het apotheek team.
Wat andere vinden van dit boek
“De naam van het boek is al geweldig verzonnen, al heb je geen idee waar het boek over gaat, nieuwsgierig word je er wel door.
Het is een erg leuk boek waarbij je met Ellen Kruize Kok het werken in de apotheek gaat beleven. Het boek neemt je mee naar de tijd dat Ellen zelf als stagiaire aan de slag ging. Je krijgt in sneltrein vaart uitgelegd welke werkzaamheden en handelingen er in een apotheek worden gedaan. Het boek leest makkelijk weg, er wordt wel wat ‘vaktaal’ gebruikt, voor de mensen die dat niet kennen wordt dat netjes uitgelegd.
Als apothekersassistent maakte ze verschillende situaties mee, deze worden in het boek verteld. Het blijkt wel dat het werk van een apothekersassistente veel meer inhoudt dan je zou denken. Van het pakken van de juiste medicatie, het samenstellen van zalf of een crème en natuurlijk het controleren, controleren en nog een keer controleren. Het leuke aan het boek is dat het niet alleen de verhalen van Ellen vertelt, maar dat er ook korte bijzondere verhalen van anderen in staan. Het boek is voor iedereen die ooit in een apotheek komt, het lezen waard.”
Download de eerste 23 pagina’s hier:
Collega’s,
Ik roep jullie op om deze berichten te delen. Patiënten worden veel aardiger na het lezen van dit boek. Samen kunnen we de apotheekervaring verbeteren en werken aan meer zichtbaarheid voor ons vak.