Ben je benieuwd naar het leven van een apothekersassistent bij een poliklinische apotheek? Maak kennis met Jannelien, die niet alleen werkt in een poliklinische apotheek bij het UMCG, maar ook een driejarige deeltijdstudie tot Farmaceutisch Consulent volgt in Utrecht. Ontdek hoe haar werk in de poliklinische apotheek verschilt van het werk in een openbare apotheek en waarom het zo uitdagend en leuk is.
In 2020 ben ik begonnen als apothekersassistent bij de poliklinische apotheek van het UMCG, na eerder bij een openbare apotheek te hebben gewerkt. Werken in de poliklinische apotheek is uitdagend en leuk vanwege de complexe situaties die je tegenkomt en de dagelijkse variatie.
De poliklinische apotheek van het UMCG heeft sinds twee jaar een nieuwe locatie, nadat we voorheen bij de hoofdingang zaten. Op onze nieuwe locatie kunnen we onze dienstverlening uitbreiden, waaronder een robot die ons tijd bespaart en de gemiddelde wachttijd verlaagt. Ondanks onze groei is er alweer gebrek aan ruimte.
De functies binnen het team
Het team van de poliklinische apotheek blijft groeien en bloeien. Momenteel zijn er 9 apothekers, ongeveer 37 assistenten, 4 ondersteunend medewerkers en 2 logistieke coördinatoren werkzaam. Naast hen zijn er ook nog een manager, een management assistent, een farmaceutisch projectmanager, 2 administratieve medewerkers en studenten die in de avonduren assisteren. Het is een omvangrijk team met een enkele missie: elke dag optimale zorg bieden aan patiënten!
Waarom is het werk in de poliklinische apotheek zo bijzonder?
Wat mijn werk bij de poliklinische apotheek zo bijzonder maakt, is dat geen enkele dag hetzelfde is. Er zijn talloze verschillende taken te vervullen en dat maakt het werk nooit saai. Daarnaast bieden wij zeer specialistische zorg, zoals de verstrekking van overhevelde medicatie. Dit is medicatie die niet door de eigen apotheek wordt geleverd, maar door de apotheek waar de patiënt in behandeling is. Onze patiënten zijn vaak ernstig ziek en daarom vinden wij het belangrijk om hen van de beste zorg te voorzien. Zo leveren wij bijvoorbeeld medicatie op het dagcentrum, waar patiënten hun behandeling ondergaan. Ook brengen wij ontslagmedicatie naar het bed van de patiënt, zodat zij deze niet meer hoeven op te halen voordat zij naar huis gaan. Bij ons staat de patiënt en de kwaliteit van zorg voorop. Het geeft mij veel voldoening wanneer een patiënt de apotheek tevreden en blij verlaat vanwege de zorg die wij hebben geboden.
Als afsluiting wil ik benadrukken dat ik ervan overtuigd ben dat verhalen uit de poliklinische apotheek en de ziekenhuisfarmacie enorm waardevol zijn om te delen. Deze verhalen laten namelijk zien hoe veelzijdig en uitdagend het werk in deze sector kan zijn. Bovendien kunnen deze verhalen andere apothekersassistenten en farmaceutisch consulenten inspireren om hun kennis en expertise verder te ontwikkelen en te delen. Laten we daarom vooral blijven delen en elkaar inspireren! Stuur me dus vooral jouw verhaal en neem contact op.
Heel veel liefs, Ellen
Apothekersassistent, Bevlogen business consultant online communicatie
#socialmedia #plezier #resultaat #content #training #ChatGPT
Ellen schreef het boek Educated Drugdealer en Verhalen uit de apotheek om patiënten te laten zien hoe het werkt achter de balie in de
apotheek.
Ellen schrijft aan een nieuw boek: Get Social | Hoe kom jij in verbinding met jouw patiënten online?
Volg ons op de apothekersassistentenblog:
Bron: omroepbrabant.nl en summacollege.nl, foto van summa college.
Bron: werkenbijumcg.nl