Het is belangrijk dat iedereen de waarde van een apotheek in ziet.
Met welke vragen kan de patiënt bij ons terecht? Zichtbaar zijn dat is één van de middelen die zij inzetten om onze patiënten die waarde te laten in zien.
Wat kunnen wij hierin samen organiseren? Hoe kunnen wij als apotheek laten zien wie we zijn en wat we doen? Een van de redenen waarom er vanuit de VJA -zichtbaarheidscommissie contact op is genomen met Ellen Kruize. Het was een enthousiast gesprek.
Ellen gaf aan dat zij verschillende collega’s uit de farmacie hun eigen verhaal liet vertellen via het boek, zoals ook een apotheker die bijna met pensioen gaat. Er is ruimte voor een jonge apotheker. Ook interessant om naast elkaar te leggen die verhalen.
Een gastblog vanuit de startende apotheker
Ellen zei: “Schrijf een gastlog, vertel me maar, waarom jij zo gemotiveerd bent om als starter in de openbare farmacie voor patiënten te zorgen. Ik weet zeker dat mensen graag lezen wat wij over hebben voor goede zorg.”
Een van de leden van de ‘VJA’ maakt er meteen werk van en schreef zijn blog: ‘De family wagon’. Hij vertelt, hoe hij van het studentenleven de overstap maakte naar het werk in de openbare apotheek. Hoe hij gemotiveerd raakte om voor de openbare farmacie te kiezen en hoe het huisbezoek verloopt bij een patiënt. Een inspirerende blog.
Over de VJA
De Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) maakt zich sinds 1995 sterk voor de belangen van de beginnende (openbaar) apotheker en helpt apothekers tijdens de belangrijke eerste carrièrejaren. Dit doen wij onder meer door het organiseren van nascholingen en informatieve bijeenkomsten, maar ook sociale activiteiten.
Over het boek
“Wat er achter de balie gebeurt weet niemand.” Dat is het uitgangspunt van het boek ‘Educated Drugdealer’. Deze ‘geheimzinnige’ wereld gaat open voor patiënten. Ellen Kruize Kok schrijft over haar weg naar en het werkzame leven als apothekersassistente. Geen geromantiseerde verhalen, maar gewoon zoals het er aan die kant van de balie aan toe gaat.
Ellen heeft naast haar eigen verhalen, op een creatieve wijze diverse verhalen van collega’s in haar boek geplaatst als gastblog. Vanuit verschillende invalshoeken zie je hoe het vak veranderd is sinds 1985 tot aan nu en hoe breed het is. Het boek is geschreven voor de patiënt, maar er staan heerlijke anekdotes in voor collega’s. Voor studenten en starters zijn deze praktijkverhalen uitermate geschikt, omdat het zeer laagdrempelig is geschreven.