Goh, wat ben ik toch dankbaar. Ik kijk terug op een super interview bij Radio Groningen1 over de apotheek als zorgverlener en mijn tweede boek Verhalen uit de apotheek. Luister het interview terug via deze link. Even terug naar het begin.
Het begon allemaal in 2015 op de apothekersassistentenblog en met de facebookgroep apothekersassistenten. Delen van vacatures, het nieuws, grapjes en leuke columns. In de periode dat ik mijn eigen bedrijf opstartte, was dat een super leuke hobby. We hielpen elkaar, we deelden vragen en verhalen met elkaar. Ik was voor het grootste deel uit de apotheek, maar ik voelde me zo ontzettend verbonden met al mijn collega’s. Ik gaf les aan toekomstige apothekersassistenten, vulde vacatures in en werkte af en toe als invalkracht.
Het werk veranderde en de agressie nam toe. Minder bereidingen meer en langere gesprekken met patiënten. Steeds weer die discussie aan de balie. Misschien is het nodig om meer te vertellen over het werk van de apotheek en de regels waarmee we moeten dealen aan patiënten. Misschien moeten we die periode wel vastleggen op papier. Ik liep rond met het idee om een boek te gaan schrijven.
Schrijven over het werk van de apothekersassistente. Het verhaal van achter de balie delen met patiënten en bezoekers van de apotheek. Het was een sprong in het diepe, maar er kwam zoveel steun van collega’s. Ze stuurden prachtige blogs met verhalen. Zo ontstond het eerste boek Educated Drugdealer. Samen met collega’s vertel ik over de opleiding, het werk en wat we mee maken in de apotheek.
Het ging helemaal niet zoals ik had verwacht
De boeklancering duurde drie maanden. Waauw wat tof, ik kon het niet geloven. Het was alsof er een storm over mij heen raasde. Dan wel een super toffe storm. Lezers, patiënten en bezoekers die enthousiaste boekrecensies plaatsten: ‘Het leest heerlijk weg.’
Dat heb je als auteur heel erg nodig. Uiteindelijk mocht ik columniste worden bij meerdere media, een fotoshoot doen met een lieve collega en diverse interviews doen. Het stopt niet. De verhalen verschijnen met regelmaat in de krant, de verhalen worden gedeeld in diverse nieuwsbrieven en ik ben bezig met het vervolg. Er komt een tweede boek.
Nog steeds schrijf ik en ontvang ik verhalen van collega’s. Die verhalen vragen om een plekje in het tweede boek Verhalen uit de apotheek. Niet alleen van collega apothekersassistenten, maar ook van een apotheker, farmaceutisch consulent, farmakundige, een ervaringsdeskundige, een doktersassistent, een arts en nog veel meer heel toffe dingen.
Nu ik kenbaar heb gemaakt, dat ik een tweede boek aan het produceren ben, komen er nieuwe vragen en zo was ik gisteren en vandaag op de radio. Vandaag mocht ik vertellen waar het tweede boek over gaat. Dat geeft me vertrouwen. Dat gebeurt echt niet zomaar.
Op de radio
Vandaag sprak ik met Oskar op de radio over ziek zijn en hoe daar toch nog een taboe op rust. Als je ziek bent zit je vaak met vragen. Misschien herken jij jezelf in de verhalen die ik deel en zie je een oplossing. De apotheek is geen pillenwinkeltje. Wij willen heel graag dat de apotheek gezien wordt als zorgverlener.
Hoe zie jij de apotheek?
Vind je het leuk om een stukje van het tweede boek te lezen? Wil je mij steunen? Je kunt een pre-order plaatsen. Het boek moet in november 2022 klaar zijn.